Blotevoetenpad

Reserveren niet nodig.  Hou je aan de richtlijnen op het terrein.

 

 

Openingstijden:

Van 1 september tot 1 oktober: woensdag t/m zondag van 10-17 uur

Van 1 oktober tot 21 maart: woensdag t/m zaterdag van 10-17 uur.

Van 21 maart tot de zomer(school)vakantie: woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

In de zomer(school)vakantie: elke dag geopend

Zie verder https://www.hofvantwello.nl/contact/

 

Lengte: 2 km. Tijdsduur: 1 uur (volwassenen) – 1 1/2 uur (met kinderen erbij). Korter of langer kan ook natuurlijk! Honden zijn helaas écht niet welkom op het blotevoetenpad (m.u.v. blindengeleide- en hulphonden)! Wel -aangelijnd- in het kascafé en theetuin.

Reserveren is niet nodig! Neem bij slecht weer regenjassen mee, in de regen is het pad ook heel leuk (in de zomer)!

Seizoenskaart: het hele jaar toegang tot het blotevoetenpad (in de winter met regenlaarzen). Per persoon €27,50, kind €15,50. Gezinskaart €80,-, inclusief 1 extra vriendje extra per keer.

Schoolklassen: tot maximaal 35 kinderen en 2 volwassenen: €95,- Overige begeleiders betalen het kindertarief à €4,00 pp

 

Hoe gaat het in z’n werk?

Kaartjes koop je bij aanvang in de winkel. Daar krijg je een foldertje mee waarin kort en duidelijk staat uitgelegd waar het pad begint. Je hoeft dus niet op verdere uitleg te wachten en kunt meteen beginnen. Neem wel je entreebewijs mee! Je ziet dan vanzelf waar je je schoenen uit kunt doen en waar je naderhand je voeten kunt wassen en afdrogen. Veel plezier!

Geniet met je blote voeten van 2,5 kilometer lang gras, modder, de leemkuil, water, zon en regen. Klauter over boomstammen, speel in de ondiepe gracht om het tropisch eiland, plons van de glijbaan in de leemkuil. Sluit je ogen op het zintuigenpad en buig jezelf in de yogahoudingen in de yogawei. Het kan allemaal op ons blotevoetenpad!

Je kunt het zelf zo spannend maken als je wilt: afhankelijk van het weer en de waterstand in de IJssel kan het pad zelf op sommige plekken heel modderig en nat zijn, of een stuk droger. Bij droogte zorgen wij altijd voor voldoende water op verschillende plekken. Daarnaast kun je kiezen: ga je wel door het moeras, van de glijbaan in de leemkuil en aan de leemwand bouwen in de leemkuil of loop je liever langs deze onderdelen? Ons advies voor de avonturiers: trek oude kleren aan (of zwempakjes voor de kinderen) en neem bij voorkeur zelfs extra kleren mee, zodat je je helemaal over kunt geven aan het moeras en/of de andere spannende onderdelen van het pad!

Neem verder een kijkje in de Middeleeuwse- en Romeinse tuin en andere demotuinen. En rust lekker uit in een hangmat. Als je wilt kun je zelf lekkere dingen kopen in onze bijzondere streekwinkel voor op het blotevoetenpad. Of geniet in onze theetuin of in het kascafé van lekker eten en drinken van de kleine kaart. Het is aan te raden om oude kleren aan te trekken en neem eventueel voor je kinderen een setje droge kleren mee, zodat iedereen naar hartenlust los kan gaan. Wij zorgen voor handdoekjes zodat je weer met schone en droge voeten naar huis kunt.

Het blotevoetenpad is niet geschikt voor buggy’s, kinderwagens en rolstoelen. Driewielbuggy’s voor ruig terrein kunnen eventueel wel (je moet deze dan af en toe een klein stukje tillen), maar niet als de grondwaterstand hoog is. Baby’s in draagdoeken kan prima, maar zorg dan wel dat je bij eventuele glibberige stukken even ondersteund wordt. Honden zijn niet toegestaan, blindengeleide- en hulphonden wel. Reken op ongeveer 1 uur of 1 1/2 uur als er kinderen bij zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van het weer en jullie eigen tempo. Combineer het pad met een bezoek aan onze streekwinkel, iets lekkers op ons terras of in het kascafé, met bordspelletjes en de leestafel. Kinderen zijn nog uren zoet in de speelwei en de overdekte zandbak. Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan, maar we hebben voor elk budget voldoende keuze in de horeca en in de winkel!  Reserveren is niet nodig (tenzij je een horeca- arrangement wilt, in dat geval wel reserveren). Kijk hier voor de kleine kaart in ons kascafé.