Cursusprogramma

Wij verzorgen inspirerende en praktische cursussen: over eetbare wilde planten, moestuinieren en veganistische voeding. Alleen dit jaar gaan de cursussen niet door: we houden even cursuspauze! Wel kan het zijn dat er in het najaar nog een cursusochtend eetbare wilde planten komt, dus houd de agenda in de gaten! En je kunt natuurlijk altijd met een groep langskomen voor een rondleiding of een cursusochtend. Neem in dat geval contact op met laurette@hofvantwello.nl .

De cursussen zijn opgebouwd uit losse modules: elke ochtend is ook als losstaand onderdeel te volgen. Dit heeft als voordeel dat je zelf je programma kunt samenstellen, en niet een hele cursus hoeft te missen omdat je één of meer ochtenden niet kunt. De cursussen vinden plaats op het terrein van Hof van Twello waar we alle rijkdom bij de hand hebben: moestuinen, groentevelden en natuurlijk heel veel wilde planten, overal op het terrein. De cursussen over wilde planten en veganistische voeding worden door Laurette van Slobbe verzorgd. Gert Jan Jansen verzorgt de cursus moestuinieren.

Inschrijving voor de cursussen/cursusdelen is definitief zodra het cursusgeld is overgemaakt op rekening NL81RABO0150806922 tnv Hof van Twello, o.v.v cursus en cursusdatum. Graag ook met vermelding van de naam van de deelnemer, als deze afwijkt van de naam van de rekeninghouder. En daarnaast ontvangen we graag een mail van je, zodat we extra informatie kunnen geven en per mail bevestiging van deelname kunnen verzenden. Bij annulering tot 4 weken voorafgaand aan de cursusdatum storten we het cursusgeld minus €2,50 administratie terug op je rekening. Bij annulering tot 2 weken voorafgaand aan de cursusdatum storten we de helft van het cursusgeld terug. Bij annulering binnen twee weken voorafgaand aan de cursusdatum kan alleen in het geval er andere cursisten op de wachtlijst staan, die de plek kunnen opvullen, overlegd worden over teruggave van het cursusgeld. Mocht een cursus niet doorgaan i.v.m. te weinig deelnemers dan storten wij uiteraard zo spoedig mogelijk het hele bedrag terug. Mail ons voor meer informatie over de cursussen.

Cursus eetbare wilde planten

Leer een heel scala aan eetbare wilde planten kennen, en leer hoe je ze veilig kunt toepassen in een gezonde en lekkere voeding. Als je alle 5 ochtenden meedoet zie je de planten steeds opnieuw in een andere fase van hun groei. Hierdoor leer je ze steeds beter herkennen in het wild.
Data: 18 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni en 16 september. Prijs per ochtend €32,50. Bij betaling in één keer voor de gehele cursus €152,50,- ipv €162.50. Tijd: 10-13 uur. Plaats: Hof van Twello. Mail voor meer opgave en informatie. Deelnemers aan de cursus krijgen op de cursusdag 10% korting op Laurette’s boek: ‘Eten en drinken met wilde planten. Gids voor het herkennen, oogsten en bereiden van wilde planten, het hele jaar door’ (2e druk). Meer informatie

 

Docentencursus eetbare wilde planten

Een hele dag voor iedereen die zelf excursies of workshops geeft (en nog beter beslagen ten ijs wil komen), of voor diegenen die dit willen gaan doen. Je leert op deze cursusdag waar je kennis, kwaliteiten en hiaten liggen als je op een verantwoorde wijze mensen wilt leren over het gebruik van eetbare wilde planten. En passant leer je ook nog eens veel extra’s over de planten, hun voedingswaarde en toepassingen. Datum: 7 oktober. Prijs €125,- inclusief koffie/thee/sap en fruit, exclusief (zelf mee te brengen) lunch. Mail voor meer opgave en informatie.

 

Cursus moestuinieren

Maak meer van je tuin door goed beheer van de bodem en creatieve toepassingen van gewassen en teeltsystemen

  • Gezonde bodems geven gezonde planten
  • Bemesting met mest, compost en (evt) kunstmest
  • Milieuvriendelijk beheer van ziekten en plagen
  • Gewascombinaties, incl. kruiden en bloemen
  • Teeltsystemen voor de moestuin, ook in de winter

Gedurende het hele jaar van de cursus kun je voor € 45,00  beschikken over een eigen moestuin op de Hof van Twello.  De cursus begint in het voorjaar en loopt dan door tot in de zomer. Met theoretische en praktische lessen.
Je kunt de lessen ook los van elkaar volgen.
Als je thuis een tuin hebt krijg je begeleiding in je eigen tuin (<25 km).

Zaterdag 4 maart: bodem en bodembeheer, zaaien

Zaterdag 11 maart: gewaskeuzen en teeltsystemen

Zondag 2 april: bemesting

Zondag 23 april: teelttechnieken voor de moestuin

Zondag 14 mei: de moestuin inde winter

Zondag 11 juni: ziekten en plagen

Data: 4 en 11 maart,  2 en 23 april, 14 mei en 11 juni (let op, zaterdagen en zondagen!) Van 9.30-12.30 uur. Prijs per ochtend : €32,50, bij vooruitbetaling van het hele cursusbedrag (6 ochtenden) €180,- (ipv €195,-) (ex tuin). De huur van een eigen tuin van 20m² is € 45,00

Meer informatie

Cursusochtend vegan zuivel

Voor iedereen, beginner of gevorderde, parttimer of fulltimer in de veganistische thuiskeuken, die graag wil leren hoe je heerlijke plantaardige zuivel maakt. We maken plantaardige melk, yoghurt en kwark en enkele alternatieven voor kaas. Hiermee kun je alle kanten op: van rauw tot gekookt, van milkshakes tot smoothies en desserts, en gegratineerde ovengerechten en pizza’s. Op de foto zie je gyros (van seitan) met vegan dille-zure room op basis van cashewyoghurt.

Datum: zaterdag 11 maart

Tijd: van 10- 13 uur

Plaats: Hof van Twello, Rijksstraatweg 17a, Twello /

Prijs: €42,50 inclusief materiaal en recepten.

Als basisboek gebruiken we ons “Handboek plantaardige en rauwe voeding. Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest”.  Deelnemers  kunnen dit boek met 10% korting aanschaffen: €22,50 i.p.v. €24,95. De deelnemers krijgen daarnaast op de dag van deelname 10% korting op alle plantaardige producten in onze winkel (alleen voor privé aankopen gebaseerd op de grootte van het huishouden). Meer informatie:laurette@hofvantwello.nl