Hof van Twello heeft 3 boeken geschreven, en in samenwerking met uitgeverij Jan van Arkel uitgegeven:

“Kleinschaligheid als Alternatief.  Nieuwe Meentes in een Nieuwe Economie.”

Gert Jan Jansen, uitgegeven door Hof van Twello en uitgeverij Jan van Arkel, 2014, €19,95.

 

 

“Eten en Drinken met Wilde Planten. Gids voor het herkennen, oogsten en bereiden van wilde planten, het hele jaar door.”

Laurette van Slobbe. 2e herziene druk, 2013. Uitgegeven door Hof van Twello en uitgeverij Jan van Arkel, 2014, €19,95.

Eten en drinken met wilde planten is uw gids in de eetbare natuur. Welke planten oogst ik in februari, en welke in juli? Is berenklauw nu giftig of niet, welke planten zijn geneeskrachtig, wat doe ik met moerasspirea en wat met klaver?

Deze praktische gids beschrijft meer dan 60 wilde planten, en levert meer dan 100 recepten, gerangschikt per maand, om creatief en lekker aan de slag te gaan.

Volop met foto’s, indexen.

Recensies:

-Op zoek naar, voor ons als kookhobbyisten, bruikbare informatie over mogelijkheden van het eten uit de natuur hebben we behoorlijk wat boeken bekeken. Dit boek sprak ons het meeste aan door de duidelijke beschrijving en mooie recepten. Het is een handzaam boek dat je helpt planten te herkennen, beschrijft duidelijk wat je er van kan gebruiken en wat voor mooie dingen je daarmee kan maken. We zijn er zo enthousiast over dat we het al enkele keren cadeau hebben gedaan!

 

-Dit boek leest heerlijk weg en beschrijft per maand verschillende recepten waarin wilde kruiden en groenten worden gebruikt.
Het is wel een beknopt boek, maar zeer duidelijk.

 

-Een prachtboek voor al wie inderdaad wat meer wilde planten en bloemen wil gebruiken in de keuken: deftige foto’s, duidelijke uitleg, schat aan informatie en recepten, … Een van de betere, zonder twijfel, … en voor geen geld ;-)))

 

“Handboek Plantaardige en Rauwe Voeding. Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest”

Laurette van Slobbe, 2014, uitgegeven door Hof van Twello en uitgeverij Jan van Arkel, 2014, €24,95.

 

330 pagina’s, een handboek vol informatieve en prachtige foto’s, met als eerste deel een duidelijke theoretische basis over plantaardige voeding, grotendeels gebaseerd op het wetenschappelijke werk van Colin Campbell (o.a. bekend van the China Study), en rauwe voeding, eveneens met diverse wetenschappelijke bronnen. Vervolgens een deel met praktische informatie over de vraag: hoe eet je plantaardig, al dan niet rauw, in de praktijk? Met praktische handleidingen met foto’s over het zelf maken van plantaardige melk, kefir, kaas, zuurkool, kimchi en het laten weken en kiemen van zaden, tarwegras kweken etc. Het laatste deel bevat veel rauwe en ‘gekookte’ recepten. In het boek en in de recepten komen daarnaast allerlei moestuingroenten en -fruit, en eetbare wilde planten aan bod. De kern: een gevarieerde en ongeraffineerde (al dan niet rauwe) plantaardige voeding biedt je voeding die zowel voedt als reinigt, beschermt en geneest.

 

recensies:

-Met groene oortjes heb ik het Handboek Plantaardige en Rauwe Voeding gelezen. 
Buitengewoon informatief en inspirerend.
-Dank voor het schrijven van je boek over plantaardige en rauwe voeding. Na
the china study en whole te hebben gelezen weer een mooie verbreding van
mijn kennis. Ik lees het met veel plezier.
-Ik heb je boek gekocht en heb afgelopen week een aantal van je recepten uitgeprobeerd. Tot nu toe met succes, het smaakte heerlijk.
Ik heb je handboek over plantaardige en rauwe voeding met veel plezier gelezen en ben blij dat er naast alle Engelstalige boeken over dit onderwerp ook een goed Nederlands boek te krijgen is. 

De boeken zijn op dit moment alleen in onze winkel  verkrijgbaar. Verzenden kan ook: maak het bedrag over op rekening NL81 RABO 0150 8069 22 tnv Hof van Twello. Vermeld duidelijk: titel van het boek, aantal en het adres waar het naartoe verzonden moet worden.