Kinderfeestjes

Wat kun je van een kinderfeestje op Hof van Twello verwachten?

Vanaf maart kun je weer bij ons terecht voor een kinderfeestje. Wat kun je dan verwachten? Een omgeving waarin kinderen vooral spelen met natuur, wind, water, zon, modder, de speelvijver en enkele speeltoestellen in de speelwei, hutten bouwen in de speciale huttenbouwtuin en een zandbak, tafelvoetbalspel en sjoelbak, kleine poppenkast met een paar speelpoppen in de overdekte (en verwarmde) speelkas. Geen toeters en bellen, geen uitgebreid aangeklede feesttafels, slingers en papieren hoedjes, wel een omgeving waarin de kinderen zich nooit vervelen en ze met elkaar en hun fantasie genieten van ouderwets spelen. Ze worden niet als prinsjes en prinsesjes onthaald maar merken dat ze heel serieus worden genomen door ons en dat we met veel zorg het terrein zó hebben ingericht dat ze op een heel natuurlijke en ongedwongen manier van alles te doen en te onderzoeken hebben. Je kunt bij ons uit meerdere onderdelen en soorten kiezen.  Neem extra setjes droge kleren mee zodat ze helemaal los kunnen gaan. Wil je eerst aankomen en cadeautjes uitpakken dan kun je kiezen voor de feestmand (eerst reserveren) of in het kascafé cupcakejes, ranja of sap, ijsjes, of pistoletjes, pannenkoeken of poffertjes bestellen. Keus genoeg! Kies je voor pizzabakken of heksensoep maken dan kun je tot 24 uur van te voren wijzigingen in het aantal deelnemers doorgeven. Bij schatzoeken kun je dit tot dezelfde ochtend 11 uur doen. Daarna brengen we i.v.m. de voorbereidingen het gereserveerde aantal in rekening.

Keuze uit:

  1. Blote Voetenpad
  2. Cupcake met ranja, Blote Voetenpad,  pannenkoek of poffertjes met ranja
  3. Pistoletje met ranja, blotevoetenpad en een ijsje
  4. Blote Voetenpad met schatzoeken
  5. Blote Voetenpad met pizza maken
  6. Blote Voetenpad met pizza maken en schatzoeken
  7. Blote Voetenpad met heksensoep maken
  8. Blote Voetenpad met feestmand (al dan niet in combinatie met schatzoeken, pizzabakken of heksensoep maken)
  9. Cupcakes, kannen ranja, pannenkoeken of poffertjes in de speelkas, zie kleine kaart

 

Bij mooi én slecht weer!

Je kunt kiezen uit het blotevoetenpad, of het blotevoetenpad in combinatie met diverse arrangementen. Bij mooi weer kun je ook nog eens spelen in onze natuurspeelwei en bij slecht weer kun je in de speelkas. De kleintjes kunnen daar in de overdekte zandbak spelen en er is een tafelvoetbalspel en sjoelbak.

Je kunt dus bijna het hele jaar ook in de speelkas terecht. Goed om te weten, ook ’s zomers, als het regent. Een kinderfeestje hoeft dus nooit in het water te vallen, en je kunt altijd in de speelkas terecht (tenzij deze bij uitzondering door een hele groep is afgehuurd, informeer dus altijd van te voren als je een datum hebt gekozen). Het kascafé is overigens niet voor de kinderfeestjes, deze ruimte is voor alle gasten die genieten van een rustige sfeer. Let op: alles alleen onder begeleiding van een (of meer) volwassenen. Houd er rekening mee dat wij een boerenbedrijf in actie zijn waar de veiligheid van jou en je kinderen en van onze medewerkers ons veel waard is. We stellen het ook op prijs als ouders erop letten dat onze oogst, spullen en gebouwen intact en schoon blijven…

Kijk hieronder voor alle informatie over de feestjes. Reserveren doe je per mail: info@hofvantwello.nl, daar kun je ook terecht voor eventuele aanvullende informatie over kinderfeestjes. Vanwege de drukte geven wij de voorkeur aan een email.

 

1) Alleen het blotevoetenpad

Je kunt je kinderfeestje al vieren door het blotevoetenpad op te gaan. Heerlijk onderweg spelen en uitrazen en van alles ontdekken. In de theetuin kun je een ijsje bestellen, of limonade of sap met wat lekkers. Het is niet mogelijk om zelf taart en frisdrank mee te nemen en te nuttigen op het terras of in de speelwei. Langs het pad zijn eveneens geen uitgebreide picknicks e.d. toegestaan. Maar er is bij ons genoeg te genieten, eten en drinken in onze horeca en winkel. Denk aan cupcakes, ijsjes of poffertjes in de horeca of lekkere koeken, chips, snoepjes of sap in de winkel. Of kies voor de feestmand, speciaal bedoeld om de traktatie, eventueel gecombineerd met cadeautjes uitpakken, ook op Hof van Twello te laten plaatsvinden. In de feestmand worden bekers en rietjes meegegeven. Reken zo’n anderhalf uur voor het pad. Entree blotevoetenpad: € 4,00 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar, daarboven :€ 6,50. Onder 5 en boven de 80 jaar gratis. Kaartjes koop je in de winkel, waar je ook kunt pinnen als je wilt. Honden zijn niet toegestaan.

Let op: als je alleen het blotevoetenpad wilt doen hoef je niet te reserveren, en ben je tijdens openingstijden altijd welkom!

2) Ranja en cupcake, blotevoetenpad, poffertjes of pannenkoek met ranja €12,50 pp

Dat is makkelijk: je begint met een cupcake en ranja, terwijl het feestvarken de cadeautjes uitpakt. Hierna lopen jullie het blotevoetenpad (en bij regen spelen de kinderen in de speelkas). En je sluit af met óf poffertjes óf een kinderpannenkoek met ranja. Let op: 1 pannenkoek of portie poffertjes per persoon. Het is niet voldoende als avondmaaltijd  (tenzij het om hele kleine kinderen gaat)!

 

3) Pistoletjes met ranja, blotevoetenpad en ijsje met ranja  € 12,00

Wil je direct uit school komen? Dan begin je met een lunch van 2 pistoletjes pp met kaas, salami of hagelslag en ranja. De cadeautjes kunnen ook worden gegeven en het feestvarken kan toegezongen worden. Hierna lopen jullie het blotevoetenpad (en bij slecht of koud weer spelen de kinderen in de speelkas). Je sluit af met een ijsje en een glas ranja, waarna iedereen tevreden naar huis gaat.

 

4) Kinderfeestje met schatzoeken  € 9,00 pp (v.a. 5 personen)

De prijs is inclusief de toegang tot het blotevoetenpad.

Jullie krijgen een schatkaart mee, waar enkele (heel eenvoudige) opdrachten opstaan. Met de antwoorden kunnen de kinderen het slot van de schatkist open krijgen.  Elk kind krijgt een schat.  De schat bestaat uit een appel, een klein zakje snoepjes en een puur sapje.  Het feestvarken krijgt bovendien een klein cadeautje in zijn/haar schat, dus geef graag bij het reserveren aan of het om een jongen of meisje gaat en of er 1 of meer jarigen zijn.

 

Kinderfeestjes € 12,50 (v.a. 8 personen)
De prijs is inclusief ranja en toegang tot het Blotevoetenpad.
Dat is leuk! Kies uit:

5) Zelf pizza bakken
Samen het Blotevoetenpad lopen en daarna je eigen pizza bakken!

Versier de pizzabodem met die dingen die jij lekker vindt. Er zijn groenten, ananas, vlees en kaas, en natuurlijk de deegbollen en tomatensaus. De pizza’s worden gebakken in onze oven. Ondertussen kun je spelen in de speelkas of in de speelwei. Bij het versieren en het eten van je pizza krijg je limonade.

Vanaf 8 pizza-eters voor €12,50 p.p. Eten de ouders ook een pizza dan betalen zij ook €12,50 voor het hele feestje, en krijgen zij i.p.v. limonade een kop koffie, thee of een glas appelsap. Eten ze niet mee, dan betalen ze alleen de entreeprijs voor kinderen voor het blotevoetenpad, dat is €4,00. Je kunt bij ons vanaf 10 uur terecht. De uiterlijke tijd waarop het pizzabakken kan beginnen is 15.30 uur. I.v.m. onze andere arrangementen is het belangrijk dat het pizzabakken echt op de afgesproken tijd plaatsvindt. Kom je toch later met je groep (omdat je bijvoorbeeld langer op het blotevoetenpad bent blijven spelen dan was gepland) dan kan dat betekenen dat het pizzabakken er (gedeeltelijk) bij inschiet, en dat vindt niemand leuk, wij ook niet! Reken op 1 1/2 uur voor het blotevoetenpad, of trek daar eventueel wat meer tijd voor uit. Dat betekent dat je 1 1/2 (of 2) uur voorafgaand aan het pizzabakken het feestje kunt laten beginnen. Het pizzabakken duurt ongeveer 1 uur.

6) Heksensoep maken

Eerst loop je het blotevoetenpad en daarna maak je heksensoep met zelf geplukte wilde planten. Onder begeleiding pluk je eerst wilde planten. Deze planten gaan in de heksenketel boven het houtvuur. Brood, kruidenboter en limonade krijg je erbij.

Vanaf 8 soepeters voor €12,50 p.p. Eten de ouders ook heksensoep dan betalen zij ook €12,50 voor het hele feestje. Eten ze niet mee, dan betalen ze alleen de entreeprijs voor kinderen voor het blotevoetenpad, dat is €4,-. De uiterlijke tijd waarop het heksensoep maken kan beginnen is 15.45 uur. I.v.m. onze andere arrangementen is het belangrijk dat het pizzabakken echt op de afgesproken tijd plaatsvindt. Kom je toch later met je groep (omdat je bijvoorbeeld langer op het blotevoetenpad bent blijven spelen dan was gepland) dan kan dat betekenen dat de heksensoep er (gedeeltelijk) bij inschiet, en dat vindt niemand leuk, wij ook niet! Reken op 1 1/2 uur voor het blotevoetenpad, of trek daar eventueel wat meer tijd voor uit. Dat betekent dat je 1 1/2 (of 2) uur voorafgaand aan het heksensoep maken het feestje kunt laten beginnen. He heksensoep maken duurt ongeveer 1 uur. 

7) Kinderfeestje met pizza, schatzoeken en prijs € 17,75 pp (v.a. 8 personen)

De prijs is inclusief de toegang tot het blotevoetenpad.
Niet zo maar een speurtocht maar een spannende en gezellige zoektocht naar een heuse schat. Je moet er dus wel wat voor doen! Elk kind krijgt een schat en het feestvarken krijgt een presentje….. De prijs is incl. het klaarmaken en eten van een pizza en met limonade.  Eten de ouders ook een pizza dan betalen zij ook €12,50 voor de pizza en het blotevoetenpad. Eten ze niet mee, dan betalen ze alleen de entreeprijs voor kinderen voor het blotevoetenpad, dat is €4,-. Dit arrangement geldt ook voor heksensoep.

8) Feestmand 

Met deze feestmand  kun je de kinderen in de speelwei of op het blotevoetenpad trakteren.  De meeste ouders kiezen ervoor om de feestmand voor of nadat ze het blotevoetenpad lopen in de speelwei (of bij slecht weer in het kascafé) te nuttigen, al dan niet in combinatie met het geven van de cadeautjes. Voor informatie en reservering: janwillem@hofvantwello.nl

Feestmand  €2,50 pp

Deze mand is een eenvoudige maar lekkere traktatie, ook als je daarnaast hebt gekozen voor het schatzoeken.  De lekkernijen zijn namelijk niet hetzelfde.  De mand is gevuld met 1 cupcakeje per kind, 1 zakje EKO chips en  appelsap met bekers en rietjes. De biologische feestmand is gevuld met voor elke kind een EKO stroopwafel en verder eko chips en sap, bekers en een rietje.

 

9) Cupcakes, kannen ranja, pannenkoeken of poffertjes in de speelkas of in de theetuin

Voor een verjaardagsgroepje (vanaf 5 kinderen) serveren wij cupcakes met een beetje slagroom en huisgemaakte puur plantaardige feestspikkels (gemaakt van kokos en groente en fruit). De kids kunnen hiermee hun eigen cupcakeje versieren. Heel eenvoudig, maar nét wat feestelijker. Per cupcake: €1,00, kannen ranja: €5,00. En verder kan per persoon poffertjes en pannenkoeken besteld worden.