Natuurmandala maken

Dit is een mooie groepsactiviteit: samen maak je een mandala van materialen die de natuur biedt. Een mandala maak je vanuit het midden en bouw je samen uit tot een uniek speels en/of meditatief ‘schilderij’ op de grond/bodem. De mandala is niet blijvend: na afloop wordt hij weer deel van de kringloop. Wél ben je samen bezig geweest, al dan niet met een thema naar keuze. Het proces kan speels zijn, ongedwongen, stil of met woorden, en zal je groep altijd samen brengen in een sfeer van verbondenheid. Je maakt de mandala immers samen, de mandala is altijd meer dan de som van alle deelnemers, en dat maakt het zo bijzonder.

Ongedwongen gezellig of juist meer meditatief

Je kunt er net zoveel diepgang in leggen als je wilt: van een gezellig en ongedwongen én kwalitatief samenzijn met jong en oud bijvoorbeeld, tot een moment van bezinning waarin je samen de kwaliteiten van een persoon viert. Een jarige bijvoorbeeld, of een collega die afscheid neemt.

 

Als afscheid van een dierbare overledene

Heel bijzonder is het om op deze manier afscheid te nemen van een dierbare overledene. Wij bieden eenvoudige handvaten waarmee je gezamenlijk de kwaliteiten van en je dankbaarheid voor het leven van je dierbare op een spontane en geheel eigen manier kunt uiten in een ongedwongen, bijzondere sfeer. Het is jullie proces, wat je onder elkaar en met elkaar kunt uitvoeren. Samen een natuurmandala maken bied je een ritueel waardoor je op een meditatieve manier uiting kunt geven aan ieders oprechte wens om afscheid te nemen.  Na afloop maken we desgewenst een foto van de natuurmandala als moment van herinnering aan het afscheid.

Je kunt de mandala combineren met iets te eten en drinken. Je kiest bij ons voor een ongedwongen omgeving met veel natuur en een fijne sfeer. In de winter in ons verwarmde kascafé of paardenstal, in de zomer buiten of overdekt. Wij helpen je graag om het vorm te geven op een manier die past bij jullie dierbare en bij jullie.

Mail voor meer informatie laurette@hofvantwello.nl