Lezing Brian Clement met 3 gangen raw food buffet

Over Brian Clement

Brian Clement, Ph.D., L.N. Is al meer dan drie en een halve decennia een voorloper voor de internationale progressieve gezondheidsbeweging. Hij was een teamlid van Ann Wigmore op de oorspronkelijke locatie van het Hippocrates Health Institute in Boston en hielp het instituut in 1986 naar Florida te verhuizen. Door dagelijks klinisch onderzoek uit te voeren als directeur van het gerenommeerde Hippocrates Health Institute, hebben hij en zijn team een state-of-the-art programma voor gezondheidsonderhoud en herstel ontwikkeld. Het instituut heeft baanbrekend werk verricht en een opleiding in actief ouder worden en ziektepreventie opgezet. Met honderdduizenden mensen die deelnemen aan dit programma in de afgelopen halve eeuw, zijn grote hoeveelheden gegevens verzameld, waardoor Clement een uniek inzicht heeft in de levensstijl die nodig is om ziekte te voorkomen, de levensduur te verlengen en vitaliteit en uithoudingsvermogen te behouden.
Onder Brian’s vele bijdragen zijn ‘Living Foods for Optimum Health’, ‘Longevity’ en Lifeforce’, dat Dr. Colin Campbell ‘Een van de belangrijkste boeken ooit geschreven over voeding’ noemde. Een van zijn nieuwste boeken,’ Supplements Exposed’, zal de percepties over voedingssupplementatie veranderen. Deze mijlpaal publicatie legt de wereldwijde farmaceutische fraude bloot in de verkoop, productie en distributie van waardeloze en schadelijke vitaminepillen. ‘Killer Clothes’ zal uitleggen hoe ogenschijnlijk onschuldige kledingkeuzes je gezondheid in gevaar brengen en hoe je jezelf kunt beschermen. Brian’s, ‘Killer Fish’, zijn 3 Volume Series, ‘Food is Medicine’ en ‘Dairy Deception’  zijn onlangs ook gepubliceerd.
Naast dagelijkse counseling en onderzoeksstudies, leidt Brian wereldwijd conferenties over het bereiken van gezondheid en het creëren van een lang leven.

—————————————————————————————————————————————————————————————-

kerstbrunch 1e kerstdag 2018, óók vegan!

Menu:

Bospaddenstoelenbouillon

(met o.a. wilde paddenstoelen van eigen terrein)

Zalmzijde met toast met dips

Stoofpeer of gepocheerde peer

kiprouleau met wintervulling

Puree met vergeten wintergroenten

Brood met paté,  kruidenboter, tapenade, forelsalade

Runderstoofpotje met donker bier en gepofte knoflook

Bietencarpaccio met feta

Wintersalade

Dessert

warm chocoladetaartje met amaretto, trifle, mincemeat-gebakjes met berenklauwzaad

Koffie met huisgemaakte sloegin (sleedoornlikeur van eigen oogst, Engelse kersttraditie)  en chocolaatjes

€29,95 pp

Kindermenu €10,-

Tomatensoep

Kipfilet

Appelmoes

vissticks

ovenfrietjes met mayo

Knakworstjes

Ijscoupe,

Vegan/vegetarisch menu

Bospaddenstoelenbouillon

(met o.a. wilde paddenstoelen van eigen terrein)

Kikkererwtenstoof met kweepeer, dadels en geroosterde amandelen

Afrikaans gerecht met kruidige pindasaus en boterzachte seitan

Puree met vergeten wintergroenten

Platbrood met chocolade-zwarte olijventapenade, komkommerzoetzuur

Bietencarpaccio met walnoten

Wintersalade

Dessert

Vegan petit four , mincemeat-gebakje

Koffie, thee of vegan chai latte met huisgemaakte sloegin (sleedoornlikeur van eigen oogst, Engelse kersttraditie)  en vegan chocola

De brunch is op 1e kerstdag, van 12 tot 16 uur. Opgeven kan tot 1 december. Daarna laten we je weten of er voldoende aanmeldingen zijn, houd daar dus rekening mee! Mocht eerder al duidelijk zijn dat het zeker doorgaat dan mailen we je en laten we het hier ook weten..Reserveer bij laurette@hofvantwello.nl 

 

 

Brand!

Woensdagochtend 3 oktober om iets voor 7 uur. Brandweerlieden
zijn druk bezig een uitslaande brand in de veldschuur onder
controle te krijgen. Met 4 brandweerwagens en 2 tankwagens
waren ze uitgerukt. Corpsen uit Deventer, Twello en Terwolde.

Met de brand gingen de grote keuken, sanitaire ruimtes,
koelcellen en vriescellen verloren. En daarmee o.a. de veelal
zelfbereide voorraad van voedingswaren voor de winkel en de
horeca. En meer dan 1000 kg versgeplukte Johanniter druiven die
klaar stonden voor de pers. Al met al een flinke strop en een
flinke hoeveelheid werk en improvisatie wat ons te wachten
staat.
De winkel en de horeca afdelingen zijn niet getroffen en blijven
dan ook gewoon geopend. In de kas zal als eerste de uitgiftebalie
zo spoedig mogelijk worden ingericht als volwaardige keuken. De
werkgelegenheid van de medewerkers komt niet in het geding.

OORZAAK

Naar de oorzaak van de brand wordt nog gezocht. Brandstichting
is door de brandweer uitgesloten. Er wordt gedacht dat er iets
haperde in de omvormer die aansluiting van de zonnepanelen op
het net mogelijk maakt. In die hoek is de brand in ieder geval
begonnen.
Er is druk overleg met de verzekeringen om één en ander zo goed
mogelijk af te wikkelen. Een geluk bij een ongeluk is dat het
drukke zomerseizoen net zo goed als was afgelopen. Desondanks
zal het ons de komende tijd veel hoofdbrekers kosten om deze
klap te boven te komen.

Hoewel goed verzekerd is brand nooit goedkoop!
Natuurlijk willen we alles zo goed mogelijk
herstellen en wellicht hier en daar verbeteringen
aanbrengen t.o.v. de oude situatie.

Wil je helpen?

Alle kleine beetjes zijn welkom
zodat we van deze tegenslag een stap vooruit
kunnen maken.
Stort je bijdrage op:
NL81 RABO 0150 8069 22 t.n.v. Hof van Twello
o.v.v. Brand
Al vast hartstikke bedankt!!

Agenda
 Brian Clement. Donderdag 29 november komt Brian Clement naar Hof
van Twello. Hij is medewerker van het Hippocrates Health Institute in de
VS en wereldberoemd om zijn aanpak van gezondheidsproblemen
middels raw food, met name tarwegras en kiemen. Er is die dag een raw
food diner, een lezing en andere activiteiten. Hou onze website in de
gaten!

Modder genoeg op het blotevoetenpad!

Ondanks de droogte is er op het Blote Voetenpad van Hof van Twello water en modder genoeg. In het moeras ga je tot je knieën door de modder en ook in de sloten, in de speelvijvers en rond het tropisch eiland is voldoende water. Als je wílt  natuurlijk. Het pas is zo ingericht dat je ook altijd langs het water en de modder kunt lopen.

Over het hele terrein van de Hof ligt een uitgebreid bevloeiingsstelsel aangesloten op de eigen pomp die het water tot 18 meter diep uit de grond haalt. Op die diepte is er nog water genoeg! Fonteinen zorgen er voor dat het water niet alleen voortdurend ververst wordt maar ook extra zuurstofrijk blijft waardoor algen geen kans krijgen.

Nieuw is de buitendouche die heerlijk verkoeling geeft en je weer schoon naar huis laat gaan.

Lekker ijs van eigen fruit

En ben je klaar met het pad dan is daar het terras. Heerlijk zitten in de rieten stoelen in de schaduw van de bomen of op het terras onder de grote parasols. De kleine kaart van de Hof  biedt voor elk wat wils met merendeels zelfgemaakte producten. En ijs! Probeer eens de ijsjes van eigen fruit. Of de sapjes van eigen fruit. Daar heb je nog korting op ook als je het pad gelopen hebt.

Onze boeken

woensdag 21 maart

Wij hebben 3 boeken geschreven: “Kleinschaligheid als Alternatief, Nieuwe Meentes in een Nieuwe Economie” door Gert Jan Jansen, 2014, uitgegeven door Hof van Twello in samenwerking met uitgeverij Jan van Arkel €19,95 “Eten en Drinken

Lees verder

Wil je een bijbaan in de horeca?

vrijdag 9 februari

Voor scholieren en studenten (tot 21 jaar) hebben we  nog werk in onze horeca. Van dinsdag tot en met vrijdag, in het weekend, overdag en vaak ook ’s avonds, én natuurlijk in alle vakanties. Interesse?

Lees verder

Paasbrunch 1e en 2e paasdag 2018

woensdag 7 februari

risch of andere dieetwensen zijn.

Lees verder

Hof van Twello genomineerd voor prestigieuze prijs

donderdag 7 september

Hof van Twello is met 18 andere bedrijven en organisaties genomineerd voor de “Beste Circulaire Werklocatie” van Nederland. De nominatie is gegeven door een onafhankelijke jury benoemd door de tijdschriften BT en Stadszaken. Bladen die

Lees verder

Hof van Twello: Méér dan Blote Voetenpad

donderdag 2 maart

Hof van Twello dankt een groot deel van haar bekendheid aan het Blote Voetenpad. Tot 21 maart zelfs gratis te bewandelen. Dit jaar werd het pad weer verder uitgebreid met extra ommetjes en prachtige natuurspeelplekken.

Lees verder

Ook niet-biologische producten bij Hof van Twello

woensdag 15 februari

Hof van Twello teelt al haar groenten, kruiden, fruit en kleinfruit zonder gebruik te  maken van kunstmesten of chemische bestrijdingsmiddelen. Dankzij haar unieke meente productiemodel kan Hof van Twello deze producten meestal aanbieden voor de

Lees verder

Diverse wandelroutes en fietsroutes vanaf Hof van Twello

dinsdag 18 oktober

Vanaf Hof van Twello starten diverse prachtige wandel- en fietsroutes. Maar ook zijn er routes waar Hof van Twello als tussenstop kan worden gebruikt. Lekker even bijkomen met koffie en gebak, een lunch, of ter

Lees verder

Dauwtrappen!

maandag 4 april

Traditiegetrouw kun je op Hemelvaartsdag van 7.00 tot 9.00 uur weer gratis het Blote Voetenpad lopen bij de Hof van Twello. Het échte dauwtrappen! Vanaf 9.00 tot 14.00 uur worden er heerlijke brunches verzorgd voor

Lees verder

Gert Jan Jansen over de Nieuwe Meente Hof van Twello

vrijdag 20 december

Video over de Nieuwe Meent Hof van Twello

Lees verder