Nieuwe directie per 1 januari 2021

  2,5 jaar nadat Laurette en Gert Jan te kennen gaven dat ze wel een keer opgevolgd wilden worden komt dat er nu echt van. Maar liefst 49 sollicitaties later. Met 8 partijen hebben we daadwerkelijk om tafel gezeten maar kwamen er nooit uit. Bovendien hadden we  geen haast, het moest goed zijn! Wij denken dat dat nu zo is. We zijn héél blij met onze opvolgers en zijn heel benieuwd hoe zij de Hof verder gaan ontwikkelen. Hof van Twello 2.0.

  Hier het persbericht dat we samen hebben verspreid.

  Frisse wind door Hof  van Twello

  Een ecologisch verantwoord landgoed van twaalf hectare. Waar groenten en fruit worden geteeld die vervolgens vanuit de eigen ‘horeca-kas’ op je bord belanden of verkocht worden in de streekwinkel. Een bezoekboerderij waar je het buitenleven ervaart door het Blotevoetenpad te lopen. Dit is Hof van Twello zoals je het vandaag de dag kent.

  Het terrein aan de Rijksstraatweg in Twello houdt sinds haar oorsprong in 2003 vast aan een onveranderde formule. Ze neemt haar bezoekers mee de natuur in en teelt bekende en minder bekende planten, groenten en fruit. Door de verkoop van deze producten wordt de lokale economie gestimuleerd.
  Mensen ‘buiten’ laten ervaren en ontspanning bieden, dat is het doel. Er is behoefte aan een frisse wind om dit doel te blijven bereiken, vinden de huidige eigenaren Laurette van Slobbe en Gert Jan Jansen. Zij worden een dagje ouder bovendien.

  NIEUW CONCEPT
  Deze behoefte kwam Jos Schmitz, Adriaan Verkerk, Marijn Kroon en Arnoud Pijpker ter ore. Allen eigenaar van een horecaonderneming en allen met een voorliefde voor kwaliteit, duurzaamheid en eerlijke producten. Hun visie op een landgoed waar je ‘buiten’ ervaart en proeft, wordt vertaald naar een concreet plan waarmee het Hof van Twello opnieuw op de kaart wordt gezet. Na gesprekken met de huidige eigenaren is besloten dit plan in 2021 te introduceren.

  BUITENPOST
  Op het terrein van Hof van Twello zal Buitenpost worden geïntroduceerd. Buitenpost omvat o.a. uitgebreide horeca en een eigenzinnige camping. Het Blotevoetenpad wordt flink vernieuwd. De Streekwinkel blijft grotendeels onveranderd. Alles komt vanaf 2021 onder leiding van de vier mannen te staan. Arnoud Pijpker: “Wij kunnen niet wachten onze handen vies te maken op deze fantastische locatie.
  We hopen in 2021 iedereen in de regio te mogen verwelkomen op onze Buitenpost! We hebben de ruimte en de plek, dus iedereen kan straks terecht.”
  Meer informatie is binnenkort te vinden op de socials.
  Voor vragen over Hof van Twello verwijzen we graag naar het mailadres: reserveren@hofvantwello.nl .
  redactie:
  Voor meer informatie reserveren@hofvantwello.nl – Adriaan Verkerk 0613909639

  13 september. Fruit persen op de Hof

  Op zondag 13 september kun je weer je fruit laten persen op de Hof.  Je komt aan met je fruit en gaat naar huis met pakken van 3 of 5 liter. Minimaal 1 jaar houdbaar, en na openen nog 2 maanden. lekkerder kán niet!

  Je kunt je opgeven via http://www.desappers.nl

  Op  die site staan ook de prijzen en kun je je voorkeur opgeven hoe laat je aan de beurt wilt zijn. Welkom!

  Je valt met je neus in de boter, want op 13 september vieren we ook onze Bloemendag (zie elders).  Sowieso dus een leuk dagje!

  Corona beleid

  Op sommige dagen is het bij mooi weer erg druk. Check dan op www.bezoekersdrukte.nl of het niet te druk is.De winkel en het blotevoetenpad zijn nu weer alle dagen geopend van 10-17 uur. Om te zorgen dat er voldoende afstand kan worden gehouden vragen wij onze klanten om ons even te bellen zodra je bij het hek op de oprit staat. Daar staan 2 telefoonnummers vermeld. Wij kunnen je dan laten weten of je meteen door kunt gaan richting de winkel of, -als het te druk wordt-, dat je even moet wachten totdat er weer een klant vertrekt. Tot nu toe hoefden we amper in te grijpen en hield iedereen zich prima aan de regels. Hulde!

  Kom je voor het blotevoetenpad? ook dan even bellen bij het hek. Kaartjes koop je bij de kassa in de winkel. Toiletten zijn toegankelijk, er zijn ontsmettingsdoekjes aanwezig om kranen, deurknoppen en handen te ontsmetten. Onze medewerkers letten erop of er voldoende afstand voor onze klanten en collega’s gegarandeerd is. Mocht je je daar niet aan houden dan wijzen we je daarop. Welkom en dank voor je medewerking!

  Bloemendag op zondag 13 september

  Zondag 13 september 12-17 uur. Toegang gratis* (*m.u.v. het blotevoetenpad)

  Met informatie, producten en activiteiten over:

  Bloesemremedies

  Maak kennis met de helende werking van bloesemremedies. Florae ’s Laurette van Slobbe laat je met veel plezier haar remedies uitproberen. De bloesemremedies brengen je in verbinding met de bijzondere, verfijnde energie van bloemen. Bloemen bieden met deze energie enorm veel hulp: ze maken het leven lichter, ruimer, makkelijker. De remedies halen je uit problemen waarin je te veel vast zit en brengen je weer in de stroom en de vrijheid van het leven. De remedies werken puur energetisch. Met hun fijne, trefzekere trillingen voegen ze zich moeiteloos daar waar hun hulp het meest nodig is. Hierdoor kunnen oude pijnen, patronen en verkrampingen losgelaten worden en word je weer midden in je eigen kracht gezet. Elke remedie doet dit op een andere manier, en gebruikt een andere benadering. Probeer de remedies uit in de Florae-stand of in een korte workshop.

  In de miniworkshop kun je in alle rust één of meer remedies uittesten. Je leert je intuïtie te gebruiken en ook hoe je je bewust open kunt stellen voor de fijne, maar trefzekere hulp van bloesemremedies: op emotioneel, psychisch en/of fysiek niveau. Een ongedwongen manier om de remedies te ervaren! Wil je verzekerd zijn van een plekje, meld je dan alvast aan door een mail te sturen naar laurette@florae.nu. De eerste workshop is voor alleen volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar, de tweede workshop is voor volwassenen met ook jonge kinderen.

  En verder kun je bij de stand van Florae terecht voor de overige producten van Florae: haar boeken over eetbare wilde planten en plantaardige en rauwe voeding, wilde plantenhuidolie (probeer rustig uit!) en kun je Florae ’s thee proeven en kopen: bijzondere thee op basis van wilde planten. Meer info: www.florae.nu.

  Etherische oliën en aromatherapie

  Ellen Wagenaar, van stichting Wellness & aromatherapie is gediplomeerd aromatherapeut, masseur en schoonheidsspecialiste. Zij laat je kennismaken met essentiële oliën, verdampers, huidolie en haar boek eetbare schoonheid. Daarnaast verzorgt ze een workshop van ongeveer drie kwartier waarin je je eigen huidolie kunt maken. Natuurlijk kun je bij Ellen essentiële oliën en haar boek aanschaffen. Meer informatie: www.stichtingwellness.nl.

  Sierbloemen uit je tuin

  ​Bernadette Dijkstra is één van de Meentemoestuinders op Hof van Twello. Zij teelt biologische bloemen in haar tuin, en verkoopt deze prachtige boeketten in de winkel van Hof van Twello. Haar aanbod van deze boeketten is niet heel groot, dus kom vroeg als je je slag wilt slaan. Daarnaast verkoopt Bernadette biologische geteelde droogbloemen in glazen flessen, stolpjes en kransjes. Ze geeft twee keer een korte rondleiding ‘schone bloementeelt’ van elk een half uur. Laat je volop inspireren, want haar bloemen zijn een feest!

  Bijen-, vlinder-, en insectenbloemen

  Hof van Twello verkoopt het volledige assortiment bloemzaden van van Hemert en Co aangevuld met een selectie van biologische bloemzaden van de Bolster. De laatste jaren besteden beide firma’s veel aandacht aan speciale bloemenmengsels voor bijen, insecten, lieve heersbeestjes en vogels. Ook zijn er aparte mengsels te koop voor akkerranden en lage en hoge borders.  Bekend is bijvoorbeeld het Tübbinger bijenmengsel van de Bolster. Ook grote hoeveelheden zijn mogelijk voor percelen van 50 tot 1000 meter of groter.

  Onder deze bloemzaden ook vele met eetbare bloemen, zoals een heel ruim assortiment Oost Indische kers maar ook planten als komkommerkruid die elk voorjaar al vroeg je salades kan opleuken!  Van de Godin verkopen wij veelal bijzondere bloemenplanten zoals eetbare Tagetes, Karthuizer anjer,  e.d.  Vrijwel alle gewassen hebben wij niet alleen als zaad maar ook als plantje te koop.

  Elk jaar verkopen wij bijvoorbeeld ook heel veel plantjes van het driekleuring viooltje die wij telen in onze meente moestuin. De bloemetjes zijn mooi in elke salade en een mooie aanvulling voor je tuin. Ze zaaien zichzelf uit dus 1 keer gekocht en je bent klaar!

  Een wilde planten menukaart en eetbare bloemen in het kascafé

  • Hof van Twello heeft een unieke lunchkaart, met eten en drinken voor iedereen. Met diverse streekproducten (die ook in de winkel worden verkocht), eetbare wilde planten en bloemen en met keuze uit vegan, vegetarisch en omnivoor. Én met glutenvrije, lactosevrije en suikervrije gerechten: ijsjes, gebak en hartige broodjes etc.

  Kinderprogramma

  Combineer de Bloemendag met een bezoek aan het blotevoetenpad, dat op zich is al een groot succes voor de kinderen (alleen onder begeleiding van een volwassene, kaartjes zijn te koop in de winkel). De kinderen kunnen ook onder begeleiding van Marloes Bouwmeester leren hoe ze bloemen kunnen tekenen. En ben jij en je kind geïnteresseerd in bloesemremedies, en/of in je kind heel gevoelig? Doe dan mee aan de miniworkshop van Florae Bloesemremedies.

  Hof van Twello heeft een 1,5 meter beleid. Er wordt van de bezoekers een positieve medewerking aan dit coronabeleid gevraagd.

  Toegang gratis. Meer info: www.hofvantwello.nl en www.florae.nu 

  Ons hele winkel- & tuincentrum assortiment kan besteld en bezorgd worden!

  Kijk ook hier voor alle assortimentslijsten!

  Beste klant,

  Vanwege het corona-virus is de winkel beperkt geopend, zodat iedereen met voldoende afstand bij ons kan winkelen. Bel 06-51407980 om te kijken of je op dat moment of een later tijdstip kunt langskomen. Daarnaast hebben we meteen een bestel&bezorgdienst in het leven geroepen voor ons hele winkel & tuincentrumassortiment. Net voor het corona virus ook Nederland trof hadden we ons onderscheidende planten-, bomen- en zaden aanbod op peil. Een paradijselijk aanbod voor plantenliefhebbers! Gelukkig kun je de assortimentslijsten van ons food- & non-food aanbod inzien, zodat je toch aan de slag kunt in je tuin. Ook ons uitgebreide voedselaanbod; vers & houdbaar, met veel uit de streek, veel basic en grotendeels EKO wordt bij je thuisbezorgd.  Als je naar info@hofvantwello.nl mailt o.v.v. “toezenden bestellijsten” ontvang je deze lijsten per omgaande in de mail. Hieronder de informatie over de leveringsvoorwaarden. Fijn dat je ons helpt te overleven in deze -voor iedereen- spannende tijden! Bellen kan ook: 06-51407980.

  Aanbieding: op alle planten nu 10% korting! Met uitzondering van de groenteplanten

  Voorwaarden voor de bezorging door Hof van Twello

  1. Afleveren is gratis in Twello, Deventer, Terwolde, Teuge, Wilp en Wilp Achterhoek
  2. Overige bezorging in en rond de stedendriehoek à € 0,19 per km. Franco vanaf €100,00. Woon je buiten de stedendriehoek? Informeer dan wat de franco leveringsvoorwaarden zijn.
  3. Minimum bestelorder is € 20,00.
  4. Afhalen op de Hof kan ook, na telefonisch overleg.
  5. Bij elke bestelling zit een factuur (kassabon) die na aflevering per bank betaald kan worden. Graag per omgaande.
  6. De bestellijsten worden per week aangepast op basis van beschikbaarheid van producten. Je krijgt als je eenmaal in ons bestand staat elke week de nieuwe lijsten toegestuurd.
  7. Vergeet niet je naam en overige gegevens op elke bestellijsten in te vullen.
  8. Prijswijzigingen en eventuele fouten in de bestellijsten voorbehouden.
  9. Stuur alleen die bestellijst(en) terug waarvan je wat besteld hebt.

  Let wel!  Dit is in eerste instantie een geïmproviseerde situatie. We doen er alles aan om een en ander zo goed mogelijk te laten verlopen. Soms zullen producten uitverkocht zijn. We weten echt niet hoe het gaat lopen. We vragen je begrip voor deze situatie.  Dank je!

  Paasbrunch 1e paasdag 12 april 2020

  PAASBRUNCH 11.00 tot 14.00 uur

  Brood en broodjes, krentenbrood

  Tapenade, roomboter, daslookboter, humus

  Jam, hagelslag, appelstroop

  Eiersalade

  Boerenkaas, ham, salami

  Zalmsalade met kappertjes

  Huisgemaakte soep

  Wrap met gegrilde kip

  Gekookte eieren

  Vegetarische lasagne

  Verse gemengde salade

  Bulgur salade

  Kaneelbroodjes

  Koffie, thee, sinaasappelsap, appelsap, volle melk, karnemelk

  Prijs per persoon: €19,50

  (Kinderen van 5 tot en met 12 jaar: €9,75, kinderen van 1 tot en met 4 jaar: €6,00)

  Reserveren via email: janwillem@hofvantwello.nl (geef dan ook even aan of je vegan of glutenvrij eet. Voor glutenvrij rekenen we €3,00 extra.)

  VEGAN PAASBRUNCH– ZONDAG 12 APRIL 2020

  11.00 tot 14.00 uur

  Brood, boekweit-haver-rozijnenbrood

  Tapenade, boter, humus

  Jam, appelstroop

  Vegan cheese met druivengelei

  Huisgemaakte soep

  Wrap met groente

  Lasagne

  Warme panini

  Gemengde salade

  Bulgursalade

  Kaneelbroodjes

  Koffie, thee, sinaasappelsap, appelsap, havermelk

  Prijs per persoon: €19,50

  (Kinderen van 5 tot en met 12 jaar: €9,75, kinderen van 1 tot en met 4 jaar: €6,00)

  Reserveren via email: janwillem@hofvantwello.nl (geef dan ook even aan of je vegan of glutenvrij eet. Voor glutenvrij rekenen we €3,00 extra.)

  Kerstbrunch op 1e kerstdag 2019

  Ook dit jaar ben je weer welkom voor de kerstbrunch in ons sfeervolle verwarmde kasrestaurant! Zoals andere jaren zorgen we weer voor iedereen: of je nu vega/vegan of vlees en vis wilt, het kan allemaal. Voor de kinderen hebben we een kindermenu. Wel even bijtijds opgeven: janwillem@hofvantwello.nl of 06-12635320. Tijd: van 12 tot 16 uur. Graag aangeven als er vegetariërs/veganisten bij zijn, en of dat de volwassenen of kinderen betreft. Prijs: €29,25, kinderen tot 12 jaar: € 10,- pp

  Kerst 2019

                                  Wintersoep

  Zalm met witte wijnsaus

  Stoofpeertjes (gepocheerd in eigen rode wijn)

  Kiprouleau met cranberrysaus

  Winter salade

  Aardappelgratin

  Puree met vergeten wintergroenten

  Brood met paté,  kruidenboter, tapenade,

  Runderstoofpotje met donker bier en gepofte knoflook

  Bietencarpaccio met feta

  Dessert:

  Blueberry cheesecake
  Laurette’s mincemeat-gebakjes

  Koffie en chocolaatjes

  €29,95 per persoon

  Vegan kerst menu 2019

  Bospaddenstoelenbouillon

   (met o.a. wilde paddenstoelen van eigen terrein)

  Vegan bourguignon met champignons

  Kruidige seitan met pindasaus

  Puree met vergeten wintergroenten

  Stoofpeertje (gepocheerd in eigen rode wijn)

  Platbrood met tapenade, komkommerzoetzuur

  Bietencarpaccio met walnoten

  Wintersalade

  Dessert:

  Petitfour van dadel en amandel

    Laurette’s mincemeat-gebakje

          €29,95 per persoon

  Kindermenu 2019

  Tomatensoep

  Kipfilet

  Appelmoes

  Vissticks

  Ovenfriet met mayonaise

  Knakworstjes

  IJscoupe

  €10,00 per persoon

  VegaVrijdag diner met lezing op 29 november 2019

  Hof van Twello nodigt u van harte uit voor een veganistisch driegangendiner, bereid met biologische en lokale producten, in een ontspannen tropisch aandoende kasomgeving

  voor €22,95 p.p., excl. drankjes.

  Miryam Leenaars spreekt over Roemenië en laat met plaatjes zien hoe mooi het land is. Zij vertelt over haar Stichting Roemeense Paarden in Nood. Tevens is er de mogelijkheid haar boek te kopen.

  Datum: vrijdag 29 november 2019

  Inloop: 18.00 – 18.30 uur

  Start programma: 18.30 uur

  Hof van Twello,

  Rijksstraatweg 17A,

  7391 MH Twello

  Kom je ook? Reserveren via: informatie@vegavrijdagrestaurants.nl

  Hemelvaart 2019

  Op hemelvaartsdag, 30 mei, kun je weer gratis het blotevoetenpad lopen van 7-9 uur. Koop je vanaf 9 uur een kaartje, dan rekenen we weer het gewone entreetarief (stipt 9 uur!). En van 10-14 uur kun je weer aanschuiven voor de hemelvaartsbrunch.

  We serveren dan in buffetvorm: brood, boter, daslookboter, boerenkaas, 2 soorten vlees, omelet, jam, appelstroop en hagelslag, salade, melk, karnemelk, appelsap, koffie en thee. Reserveren hoeft niet, maar is wel aan te bevelen: laurette@hofvantwello.nl Geef ook aan als je vegetarisch of veganistisch bent, dan zorgen we daarvoor! Prijs: €15,00, kinderen 4 t/m 12 jaar €7,50, hele kleintjes in overleg.

  Evenement met Brian Clement op 26 mei

  Hier alvast een vooraankondiging: https://youtu.be/EjNh1Z6gbmQ

  Paasbrunch 2019, óók vegan!

  Op 1e én 2e paasdag! En natuurlijk óók voor vegetariërs en vegans!

  Prijs 18,50 pp, kinderen tot 13 jaar 10,00. Alleen na reservering! Van 11 tot 14 uur.

  Menu: Voorjaarskruidensoep, Brood en broodjes, kaas, paté, zalmsalade en salami, jam, nutella, hagelslag, pindakaas. Stukje mini lasagne, gekookte eieren en voorjaarsomelet,  krentenbrood, warme mini hartige broodjes, bulgursalade en gemengde salade met bloemen, gegrilde groente. Inclusief koffie, thee, jus d’orange, appelsap of melk: 18,50 pp

  Vegetarisch en veganistisch ook mogelijk, wel even van te voren aangeven! Glutenvrij: €3,00 meerprijs per persoon

  Onze boeken

  woensdag 21 maart 2018

  Wij hebben 3 boeken geschreven: “Kleinschaligheid als Alternatief, Nieuwe Meentes in een Nieuwe Economie” door Gert Jan Jansen, 2014, uitgegeven door Hof van Twello in samenwerking met uitgeverij Jan van Arkel €19,95 “Eten en Drinken

  Lees verder

  Wil je een bijbaan in de horeca?

  vrijdag 9 februari 2018

  Voor scholieren en studenten (tot 21 jaar) hebben we  nog werk in onze horeca. Van dinsdag tot en met vrijdag, in het weekend, overdag en vaak ook ‘s avonds, én natuurlijk in alle vakanties. Interesse?

  Lees verder

  Paasbrunch 1e en 2e paasdag 2018

  woensdag 7 februari 2018

  risch of andere dieetwensen zijn.

  Lees verder

  Hof van Twello genomineerd voor prestigieuze prijs

  donderdag 7 september 2017

  Hof van Twello is met 18 andere bedrijven en organisaties genomineerd voor de “Beste Circulaire Werklocatie” van Nederland. De nominatie is gegeven door een onafhankelijke jury benoemd door de tijdschriften BT en Stadszaken. Bladen die

  Lees verder

  Hof van Twello: Méér dan Blote Voetenpad

  donderdag 2 maart 2017

  Hof van Twello dankt een groot deel van haar bekendheid aan het Blote Voetenpad. Tot 21 maart zelfs gratis te bewandelen. Dit jaar werd het pad weer verder uitgebreid met extra ommetjes en prachtige natuurspeelplekken.

  Lees verder

  Ook niet-biologische producten bij Hof van Twello

  woensdag 15 februari 2017

  Hof van Twello teelt al haar groenten, kruiden, fruit en kleinfruit zonder gebruik te  maken van kunstmesten of chemische bestrijdingsmiddelen. Dankzij haar unieke meente productiemodel kan Hof van Twello deze producten meestal aanbieden voor de

  Lees verder

  Diverse wandelroutes en fietsroutes vanaf Hof van Twello

  dinsdag 18 oktober 2016

  Vanaf Hof van Twello starten diverse prachtige wandel- en fietsroutes. Maar ook zijn er routes waar Hof van Twello als tussenstop kan worden gebruikt. Lekker even bijkomen met koffie en gebak, een lunch, of ter

  Lees verder

  Dauwtrappen!

  maandag 4 april 2016

  Traditiegetrouw kun je op Hemelvaartsdag van 7.00 tot 9.00 uur weer gratis het Blote Voetenpad lopen bij de Hof van Twello. Het échte dauwtrappen! Vanaf 9.00 tot 14.00 uur worden er heerlijke brunches verzorgd voor

  Lees verder