Wandel- en fietsroutes vanaf Hof van Twello

Nieuw:

  • Fietsroute 457079  en 457077 van route.nl. De eerste route voert je langs de IJssel naar het pontje bij Olst en via Deventer weer terug naar Hof van Twello, en is 33 km. Zie www.route.nl
  • Fietsroute “Parelroute”. Deze mooie route voert je langs vliegveld Teuge, Pitch &Putt Busloo, museumcafé de Kribbe en natuurlijk Hof van Twello en is 37 km. Deze route is gratis in onze winkel te verkrijgen.
  • Klompenpad het Fliertpad. Deze nieuwe wandelroute is 16 km lang en neem je o.a. mee langs de Fliert. Prijs: €1,50.

Hieronder staan de overige routes.

Hof van Twello wandel- en fietsroutes

Hof van Twello is een ideale basis voor mooie wandel- en fietstochten. Het is makkelijk bereikbaar, heeft een gratis parkeerplaats, en je kunt beginnen en eindigen met een lekker kopje koffie, lunch of een drankje. Op vrijdag en zaterdag kun je de dag afsluiten in ons restaurant, dit is vanaf 17 uur geopend. Reserveren is niet nodig maar kan natuurlijk altijd! En ook op zondag kun je meteen nog even je boodschappen doen in onze streekwinkel. Handig dus. Speciaal voor onze gasten hebben we schitterende wandel- en fietsroutes samengesteld! Deze zijn voor €1,- per route in onze winkel verkrijgbaar. Daarnaast verkopen wij ook de smulroute, die je langs 5 bedrijven leidt (waaronder Hof van Twello). En verder zijn er de gratis Parelroute, enkele routes van routenet.nl en het klompenpad (€1,50).

Op deze manier heb je meer mogelijkheden voor een actief dagprogramma op Hof van Twello!

De routes starten op Hof van Twello en zijn zo opgesteld dat je zoveel mogelijk over mooie wegen en paden in het buitengebied wandelt of fietst . De omgeving van Hof van Twello kenmerkt zich o.a. door de IJssel en de IJsselvallei, landgoederen, een 150 jaar oude houtzaagmolen, bos  en een prachtig coulisselandschap.

De fietsroutes variëren van 23 tot 29 kilometer, en de wandelroutes zijn 6, 8, 11 of 13 kilometer. Ze zijn samengesteld door kenners van onze schitterende streek. Jan Boersma stelde de wandelroutes samen. Jan is een ervaren wandelgids met veel cultuurhistorische kennis van de streek. De fietsroutes zijn samengesteld door Henk Karrenbelt. Ook hij kent de streek door en door en is een  doorgewinterde fietser.  De smulroute is een samenwerkingsverband met de overige 4 bedrijven en kost, inclusief 5x een consumptie €11,50 per route. Vraag ernaar in de winkel.

Wandelroutes

  • Rondje IJssel, 6, 8 of 10 km

Je loopt door het prachtige, voor deze streek zo kenmerkende, coulisselandschap, een stukje klompenpad en door de uiterwaarden van de IJssel waarna je via een meer dan 150 jaar oude houtzaagmolen weer terugkeert naar het vertrekpunt. Er zijn twee inkortmogelijkheden waardoor je kunt kiezen uit een lange, een middellange en een korte route.

  • Rondje landgoederen, ca. 13 km

In een prachtige landelijke omgeving, afgewisseld door bos, loopt deze route langs/over een aantal van de vele landgoederen die Twello rijk is en langs het enige Maria wegkapelletje in de wijde regio.

  • Rondje Fliertdal, ca. 14 km

In een open IJssellandschap, afgewisseld door bos, loopt deze gevarieerde route over enkele landgoederen, langs/over het riviertje de Fliert, langs een meer dan 150 jaar oude houtzaagmolen en door de uiterwaarden van de IJssel.